fredag 28 oktober 2016

Tankar om boken "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn"


Jacob är en uttråkad tonåring som bor med sin mamma och pappa i en trist stad i USA. Han har inte många vänner och kontakten med föräldrarna är ytlig. Ingen tycks förstå honom. Ingen annan än hans lite udda farfar Abraham, som berättar fantastiska historier som Jacob i tonåren har slutat tro på för länge sedan. Ändå är det farfadern som står honom närmast.

Historierna kretsar runt en grupp barn som Abraham levde ihop med runt under andra världskriget. När farfadern dör under mystiska omständigheter får Jacob allt fler tecken på att berättelserna hans farfar berättade för honom är i verkligheten. Efter en morgon så hamnade Jacob på en ödslig ö utanför Wales som är nära Miss Peregrines hem där de besynnerliga barn bor.


Miss Peregrines hem för besynnerliga barn är en ungdomslitteratur/skräckfantasy av författaren Ransom Riggs. Den vann också New York Times best seller award för bra ungdomslitteratur och skräckfantasybok. Jag har läst till kapitel sju, som är nästan hälften av boken, och det jag verkligen gillar hittills med boken är att den har lite läskiga och coola bilder. Jag rekommenderar att läsa Miss Peregrines om du tycker om fantasy, litteratur och lite skräck.


/Fahad 8:1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar