torsdag 12 oktober 2017

Bokrecension - Du går aldrig ensam


Kriminalromanen Du Går Inte Ensam av Mari Jungstedt (Albert Bonniers Förlag, 2013) är en bok som skildrar en rad hemska händelser på Gotland. En varm morgon i September försvinner treåriga Vilma från skönhetssalongen där hennes mamma arbetar. Ingen på den stillsamma kullerstensgatan intill Visby ringmur tycks ha sett vem eller vilka som begått detta hemska brott. Det faktum att Vilma har Epilepsi gör det ännu viktigare att hitta henne så fort som möjligt. När en till flicka försvinner, denna gång från den årliga höstmarknaden i Hemse, intensifieras jakten på kidnapparen.

Den hektiska undersökningen leds av poliskommissarie Karin Jacobsson, samtidigt som hennes kollega Anders Knutas kämpar för att komma tillbaka efter en depression. Kommer de få tillfälle att utforska sina allt starkare känslor för varandra och kommer de lyckas hitta kidnapparen i tid för att rädda flickorna?


Sedan debuten 2003 med Den Du Inte Ser har Mari Jungstedt  blivit en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker utkommer i ett tjugotal länder och det är även blivit film av hennes verk.


/Emil 8:1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar