måndag 15 maj 2017

Bokrecension - Det magiska hjärtat

Jag har läst Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson (Lilla Piratförlaget AB, Stockholm 2016).

Boken handlar om  Roberta och hennes svårt sjuka vän Charlotte. En dag blir Charlotte svårt sjuk och hon behöver snabbt ett nytt hjärta. 

Roberta är på en auktion med morfar Horatio och Charlotte, då Horatio hittar en jordglob. Det sägs att jordgloben är magisk och om man slutför ett speciellt uppdrag kan den uppfylla en önskan. Då får Roberta en idé om att kunna hjälpa sin vän Charlotte att bli frisk.

Roberta bestämmer sig för att köpa jordgloben, men det fanns en annan kille, Eric, i samma ålder med bara en arm, som också vill ha jordgloben. Roberta får hem jordgloben och en dag bestämmer sig Roberta och Eric för att hjälpa svårt sjuka Charlotte. 

Men det finns en anledning som hindrar dem. De måste nämligen hitta vatten eller jord från det land som jordgloben visar.

Charlotte blir allt sämre och sämre. Den veckan Charlotte blivit som sämst åkte Roberta till New York.

Roberta och Eric hade nästan hittat jord eller vatten från alla fem länder, men de väntade på den sista. Frågan är om de hinner klart innan det är försent?

Jag tycker att boken är en spännande bok som man inte vill sluta läsa och man vill ha en fortsättning på. Jag tycker den visar att man inte alltid har det så bra i livet. Vissa är sjuka och inte mår bra och att vissa inte har det lika bra som en själv.


Jag ger boken betyg 8 av 10.

/Amanda 7:1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar